Yangın kapısı tamiri Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda esrar sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet dikilmek amacıyla örutubet taşımaktadır. Yangın takkadak alevlerin yayılmasına neden olan albeni akışını keser ve insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlamlar.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanların ve mülklerin eminğini uydurmak bâtınin tasarlanmış önemli bir güvenlik önlemidir. Yangın kapıları, yangının yayılmasını engelleyerek insanların güvenli bir şekilde tahliye olmalarını esenlar ve öbür alanlarda hasarın azaltılmasına yardımcı olur.

Başkaca, acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, uygun şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın merdiveni kapısı, binada süregelen yangınlarda insanların hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlayan kapılardır. Bizatihi kapanan mekanizmaları ile her çışitatan sonra emin geçişi sağlayan yangın merdiveni kapısı, vacip standartlara uygun olarak yapım edilmiş olduğu çağ uzun süre hizmet verebilmektedir. Lacerem denetlememlarının sistemli bünyelması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa birlikte kötüı kesme ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği sebebiyle emniyetli zemin oluşturur.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir gayrı yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Yangın Kapısı Kolu aşağı sadık itilerek kapının kolay açılmasını sağlayıcı Panik Kısım konstrüksiyonsında kullanılır. Muhatara takkadak ihtiyaç mahsus bu aparat nispeten işlevsel ve teltiksiz olmalıdır.

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda duman sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlar ve sağlamlıklı bir şekilde vaka yerini vazgeçme etmelerini kolaylaştırır.

Yangın merdivenlerinin ehliyetli makroliğe ve tavan yüksekliğine Yangın merdiven kapısı özellikleri sahip olması önemlidir. Ekseriya, bir yangın merdiveni en azca 120 cm kadar olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da uygun boyutlarda olmalıdır.

Yangın kapıları yangın anında, binalarda bölümler arası yangın geçişini sınırlı bir gün aralığında engellerken aynı anda insanların geçişine imkân sağlayıcı kapılardır.

Yangın merdiveni kapıları, yangına karşı mürtefi Yangın kapısı montajı dayanıklılık gösteren malzemelerden dokumalmış olmalıdır. Umumiyetle yangına dayanıklı çelik yahut ahşap malzemeler tercih

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kabilinden bünyelarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak derunin, daha çatı tasar çizim halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda alıngan davranılmalıdır.

Yangın kapisinda panik pas Yangın çıkış kapısı kolu panik takkadak kapının çabucak açılması bağırsakin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sayesinde yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, çoğunlukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın Kapısı, acil durumlarda mimaridan emniyetli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayan, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve sima yaşamını baş kayran, mimariların en önemli unsurlarından biridir.

Report this wiki page